Skip to main content

Kies voor kwaliteit: Kies een Register Loopbaanprofessional

Nieuw keurmerk voor loopbaanprofessionals: Register Loopbaanprofessional (RL)

Sinds 1 januari 2021 heb ik het keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL). Zo ben je verzekerd van professionaliteit en kwaliteit.

Lees hier het persbericht van Noloc van 29 januari 2021:

Professionalisering met impact. Nieuw keurmerk voor loopbaanprofessionals

Sinds 1 januari 2021 bestaat het keurmerk Register Loopbaanprofessionals (RL). Beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches, Noloc en het Career Management Institute CMI bundelden hun krachten, met een sterk nieuw keurmerk ‘Register Loopbaanprofessional’ als resultaat. Met de komst van het nieuwe kwaliteitskeurmerk is het CMI per 1 januari opgeheven.

Het vak van Loopbaanprofessional heeft de afgelopen 30 jaar enorme professionaliseringsslagen gemaakt. Ester Leibbrand, voorzitter Noloc: ‘Het doel is om met het keurmerk het beroep van loopbaanprofessional eenduidig in de markt zetten en de professionele ontwikkeling van het vak en het vakgebied verder uit te bouwen. Het nieuwe RL-keurmerk garandeert en stimuleert de professionaliteit van het vak.’ Leibbrand nodigt iedere loopbaanprofessional en jobcoach dan ook uit om de stap te zetten richting een certificering als Register Loopbaanprofessional.

Voor Noloc-leden en niet-leden

De Register Loopbaanprofessional (RL) is een erkend kwaliteitskeurmerk dat toegankelijk is voor alle hooggekwalificeerde loopbaanprofessionals die hun vakbekwaamheid zichtbaar willen maken, zowel voor Noloc-leden als niet leden. Ben je een Geregistreerde Loopbaanprofessional dan heb je het recht om de erkende titel RL, vier jaar lang achter je naam te zetten. Om voor de RL-titel in aanmerking te komen voldoe je aan een aantal voorwaarden op het gebied van opleidingsniveau, kennis en ervaring in het vak.

Permanente Educatie

Eenmaal gecertificeerd wordt er van de Register Loopbaanprofessional verwacht dat hij/zij actief blijft investeren in kennis en ontwikkeling. Daarom is er een permanente educatieplicht gekoppeld aan het keurmerk. Op deze manier kunnen RL-titelhouders aan opdrachtgevers, loopbaanbureau ’s en professionals laten zien dat ze gedegen kennis en ervaring hebben en dat ze zich blijven inspannen om zichzelf en het vak verder te ontwikkelen.

Onafhankelijkheid en transparantie

Het keurmerk Register Loopbaanprofessional (RL) kent een Raad voor Beroepsregistratie (RvB) en een College van Belanghebbenden (CvB). Beide organen hebben als doel om de inhoud, kwaliteitsnorm en uitvoering van het certificeringsproces nauwlettend te volgen. Dat doet de Raad voor Beroepsregistratie in de rol van toezichthouder en het College van Belanghebbenden als adviserend orgaan. Met het instellen van een divers samengestelde raad en college, die bestaat uit externe deskundigheid, leden met beroepsdeskundigheid en onafhankelijke voorzitters, zijn onafhankelijkheid, kwaliteit en transparantie van het keurmerk optimaal geborgd.

Logo Register Loopbaanprofessional