DISC & Drijfveren

disc blokkenOntdek jezelf!

De ene persoon loopt graag voorop en neemt automatisch de leiding terwijl een ander juist liever wat meer de kat uit de boom kijkt en zich aansluit bij een groep. Sommige mensen raken gestrest van een rommelige omgeving waarin alles door elkaar loopt terwijl andere juist de kriebels krijgen van een strakke planning en to do lijstjes. Wat voor de een dé ideale manier van werken is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Hoe u graag behandeld wil worden, kan afwijken van hoe een ander graag behandeld wil worden. Iedere mens is anders – we hoeven alleen maar even om ons heen te kijken om dat te weten.

Succes

Succesvolle mensen weten waarom zij uniek zijn. Ze kennen hun eigen kwaliteiten, voorkeuren en drijfveren. Ze weten waar ze goed in zijn en wat hun toegevoegde waarde is in een team. Uw DISC profiel geeft inzicht in uw voorkeuren. Maar ook in uw manier van communiceren en hoe u het prettigst samenwerkt.

Het geeft antwoord op de vragen:

  • Hoe ga je om met problemen en uitdagingen?
  • Hoe overtuig je anderen van jouw standpunten?
  • Hoe ga je om met veranderingen in je omgeving?
  • Hoe kijk je aan tegen regels, details en procedures?

disc overzicht typenWat levert het op?

Het DISC profiel geeft helder inzicht in:

  • Natuurlijk gedrag
  • Sterke kanten en kwaliteiten
  • Ideale werkomgeving
  • Communicatiestijl

DISC helpt om het eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen. Het geeft inzicht in wat je doet. Wilt u ook weten waarom u doet wat u doet, dan is de Drijfveren analyse een mooie aanvulling. Drijfveren bepalen waar iemand ’s ochtends voor uit bed komt, waar iemand warm voor loopt, wat zijn interesse heeft en wat niet. De Drijfveren analyse brengt uw belangrijkste motivatoren (drijfveren) in kaart.

Teams

Optimale samenwerking binnen een team? DISC kan ook ingezet worden om de kwaliteiten en gedragsstijlen van een heel team in kaart te brengen. Zo krijgt u meer inzicht in de sterke kanten en valkuilen van uw team als geheel. Het teamprofiel maakt duidelijk welke gedragsstijlen aanwezig zijn, welke er overheersen en welke er mogelijk ondervertegenwoordigd zijn. Met het teamprofiel in de hand is het eenvoudiger om de taken binnen de groep te verdelen. Ook krijgt het team nuttige tips om optimaal samen te werken.  

Wilt u meer inzicht in uw gedrag, communicatiestijl en kwaliteiten of die van uw team? Vraag een offerte aan.

1 | DISC is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psycholoog William Moulton Marston.
2 | De drijfveren analyse is gebaseerd op onderzoek van de Zwitserse gedragswetenschapper Eduard Spranger.

 

Contactinformatie

Adesso Advies & Ontwikkeling

info@adessoadvies.nl
0162 - 74 34 83
06 - 242 122 90
K.v.K. 60818077
BTW id NL001675449B70
   

Aangesloten bij:

ooa logo The Netherlandskeurmerk rlp rgb online 100tma certified professional

Naar boven