Skip to main content

Talentmanagement

kompas wereldkaart zwIedere mens is anders. Iedereen is uniek. Talentmanagement is erop gericht om bedrijven hier hun voordeel mee te laten doen.

Iedereen heeft talenten. Iedereen is ergens goed in. Het herkennen van talenten, een plek vinden waar deze talenten het beste tot hun recht komen en zo iedereen laten doen waar hij echt goed in is; daar draait het om bij talentmanagement.

Oorspronkelijk was het voornamelijk gericht op management-opvolging. Een kleine groep high potentials werd klaargestoomd om in de toekomst bepaalde sleutelposities in te vullen. Tegenwoordig kijken we breder naar talent. Met talentmanagement willen we alle talent binnen organisaties:

  • Identificeren
  • ontwikkelen
  • optimaal inzetten
  • laten renderen

zodat de doelen van zowel de organisatie als die van de medewerkers kunnen worden bereikt.

Wat levert het op?

De belangstelling voor talentmanagement groeit. En dat is niet voor niets. Talentmanagement is onmisbaar voor iedere organisatie die optimaal wil presteren. Werken vanuit talenten draagt bij aan betere prestaties, betere resultaten, tevreden klanten en duurzame inzetbaarheid. Talentmanagement loont.

Lees ook: De Winst van Talentmanagement - Zes goede redenen om te investeren in talentmanagement

Talentmanagement vertalen naar de praktijk

Goed talentmanagement vraagt om een integrale aanpak. Talentmanagement levert de beste resultaten wanneer het in de volledige mindset van de organisatie is ingebed. Talentmanagement is meer dan beleid en dient doorvertaald te worden naar alle aspecten van de dagelijkse praktijk. Adesso faciliteert HR professionals en leidinggevenden bij het implementeren van talentmanagement in de organisatie. Geheel op maat zodat talentmanagement volledig aansluit op de strategie en behoeften van de organisatie.