It is not the strongest species that survives, nor the most intelligent. It is the one that is most adaptable to change.

Darwin

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid – het is een thema waar (gelukkig) steeds meer aandacht voor komt. Vaak wordt gedacht dat het bij duurzame inzetbaarheid alleen gaat om oudere medewerkers en hoe zij op gezonde wijze door kunnen werken tot hun pensioengerechtigde leeftijd. Dit is zeker een punt waar bedrijven oog voor moeten hebben. Maar duurzame inzetbaarheid is meer dan dat.

Continue ontwikkeling 

Veranderingen in de markt, technologische ontwikkelingen en de doorlopende stroom van nieuwe informatie zorgen ervoor dat kennis en vaardigheden in no time achterhaald en verouderd zijn. Een eenmalige opleiding en vaste werkinstructies werken niet meer. Inzetbaarheid vraagt om doorlopend leren en ontwikkelen.

model duurzame inzetbaarheid adessoWendbaarheid (Agility)

In de afgelopen decennia is er veel veranderd op de werkvloer. Banen, functies, werkwijzen, apparatuur: alles is veranderd. En over een jaar zal het er weer anders uit zien. De baan voor het leven bestaat al lang niet meer. Dat vraagt om een grote mate van aanpassingsvermogen, flexibiliteit en wendbaarheid. Deze vaardigheden zijn onmisbaar bij duurzame inzetbaarheid.

Balans en werkdruk

Via televisie, e-mail, mobiele telefoon, internet worden we gebombardeerd met een niet aflatende stroom informatie.  Dit heeft grote effecten op mensen. Ze staan onder druk om alles bij te houden. Tel daar de hoger wordende werkdruk en prestatiedrang nog bij op. Stress is niet voor niets beroepsziekte nummer 1. Gezond omgaan met werkdruk, effectief (thuis)werken en het tijdig herkennen van stresssignalen is cruciaal. Ook dit onderwerp mag dan ook zeker niet ontbreken bij de aanpak van duurzame inzetbaarheid.

Motivatie

Mensen functioneren het best, leren het snelst en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat past bij hun talenten. Wie doet waar hij goed in is en waar hij in geïnteresseerd is, presteert beter en is gemotiveerd. De juiste m/v op de juiste plek is dan ook een uitstekend recept voor duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is dus meer dan aandacht voor oudere medewerkers. Het gaat er om medewerkers van alle leeftijden gezond, gemotiveerd en productief te houden. 

Wilt u echt werk maken van duurzame inzetbaarheid? Adesso biedt een compleet programma waarin alle facetten aan bod komen. Het programma bestaat uit 3 componenten (ook los inzetbaar):

duurzame inzetbaarheid in de organisatie      leidinggeven aan ontwikkeling en verandering      werken vanuit talent

Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek wat het programma Duurzame inzetbaarheid voor u kan betekenen.

Lees ook: Fabels over Duurzame Inzetbaarheid

Contactinformatie

Adesso Advies & Ontwikkeling

info@adessoadvies.nl
0162 - 74 34 83
06 - 242 122 90
K.v.K. 60818077
BTW id NL001675449B70
   

Aangesloten bij:

ooa logo The Netherlandskeurmerk rlp rgb online 100tma certified professional

Naar boven