TMA - Talent Motivatie Analyse

tma algemeen logoEverybody's got Talent!

Waar zit deze medewerker het beste op zijn of haar plek? Hoe kan ik deze medewerker het beste motiveren? Waar is hij goed in? Waar loopt hij nu echt warm voor?

Talenten: iedereen heeft ze. Veelzijdig, bescheiden, assertief, grensverleggend, ondernemend… Het zijn jouw gecombineerde talenten die jou uniek maken. Maar weet je wel wat jouw talenten en die van jouw medewerkers zijn? Heb je daar al eens bij stilgestaan?

Soms lopen de zaken niet zoals gepland. Talenten worden niet (h)erkend, medewerkers ontwikkelen zich niet zoals verwacht en de prestaties blijven achter. Tijdgebrek, afgaan op het onderbuikgevoel, gesprekken over waar het echt om gaat uit de weg gaan en onduidelijke criteria die aan medewerkers worden gesteld, kunnen tot serieuze problemen leiden zoals achterblijvende prestaties, demotivatie, weerstand en zelfs langdurig ziekteverzuim.

Wil je weten wat voor soort medewerker er tegenover je zit en hoe je het maximale uit hem of haar kunt halen? Zijn drijfveren en talenten vertellen waar zijn kwaliteiten liggen, hoe hij gemotiveerd wordt en waar hij een stapje harder voor gaat lopen.

TMA verbindt organisaties met mensen en mensen met organisaties. Het geeft inzicht in talenten, competenties, ontwikkeling en loopbanen.

tma afbeelding radarTalenten DNA

Het TMA assessment maakt aan de hand van 22 verschillende drijfveren inzichtelijk gemaakt wat je nastreeft, wat je echt interesseert, waar je een stapje harder voor gaat lopen. TMA brengt ook in beeld welke talenten er in je schuilen. 

In de uitgebreide rapportage lees je niet alleen over welke talenten je beschikt, maar ook wat dat voor jouw dagelijkse praktijk betekent. In welke werkomgeving kom ik het beste tot mijn recht? Wat verwacht ik van mijn leidinggevende? Hoe kan ik mijn talenten optimaal inzetten? Welke punten kan ik nog ontwikkelen? Welke manier van leren is voor mij het meest geschikt?

Competentie-paspoort 

Talenten vormen het fundament onder competenties. TMA koppelt talenten en competenties op logische wijze aan elkaar. Zo geeft de TMA analyse direct inzicht in het talent voor en de ontwikkelbaarheid van 53 competenties zoals bijvoorbeeld assertiviteit, durf, innoverend vermogen, leidinggeven, overtuigingskracht, etc. Heel nuttig bij loopbaanontwikkeling en het zoeken naar de juiste match tussen vacature en medewerker.

Het bijzondere aan de TMA methode is dat het ontwikkel- en toekomstgericht is. Het maakt de balans op voor het nu en geeft input om richting te geven aan de toekomst. Het kan gedurende de gehele loopbaan ingezet worden. TMA is daarmee een zeer geschikte basis voor:

  • Werving & selectie
  • Effectieve functioneringsgesprekken
  • Ondersteuning bij re-integratie
  • Outplacement
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Loopbaanontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Verbetering van onderlinge communicatie
  • Verbetering van de onderlinge samenwerking

Wilt u ontdekken welke (onaangeboorde) talenten er verscholen liggen in uw organisatie? Ga dan nu aan de slag met het Talenten DNA!

 

Contactinformatie

Adesso Advies & Ontwikkeling

info@adessoadvies.nl
0162 - 74 34 83
06 - 242 122 90
K.v.K. 60818077
BTW id NL001675449B70
   

Aangesloten bij:

ooa logo The Netherlandskeurmerk rlp rgb online 100tma certified professional

Naar boven