Skip to main content

De winst van talentmanagement

6 goede redenen om te investeren in talentmanagement

De belangstelling voor talentmanagement groeit. En dat is niet voor niets. Talentmanagement is onmisbaar voor iedere organisatie die optimaal wil presteren. Organisaties die investeren in talentmanagement worden daar goed voor beloond: direct en indirect.

6 goede redenen om te investeren in talentmanagement

De belangstelling voor talentmanagement groeit. En dat is niet voor niets. Talentmanagement is onmisbaar voor iedere organisatie die optimaal wil presteren. Organisaties die investeren in talentmanagement worden daar goed voor beloond: direct en indirect.

Werken vanuit talenten draagt bijvoorbeeld bij aan betere prestaties, betere resultaten en duurzame inzetbaarheid.

We lichten er 6 redenen uit:

1 | Eenvoudiger aantrekken van getalenteerde medewerkers

Door vanaf het eerste moment doelgericht talenten in kaart te brengen, gaat de effectiviteit van Werving & Selectie sterk omhoog. Medewerkers die geworven zijn vanuit hun talenten, zullen zich beter thuis voelen in de organisatie omdat er een betere match tussen functie en medewerker is.

2 | Aantrekkelijke werkgever

Voor veel werkenden draait het tegenwoordig niet meer alleen om werk en een goed salaris. Voldoening, waardering, erkenning, toegevoegde waarde leveren en ontwikkelmogelijkheden spelen een belangrijke rol bij de zoektocht naar een baan. Werkgevers die hier invulling aan weten te geven worden dan ook gezien als aantrekkelijke werkgevers waar men graag wil werken.

3 | Optimaal benutten van (latent) aanwezige talenten

Iedereen is ergens goed in. Door talentmanagement ontdekt de organisatie snel waar de kwaliteiten van haar medewerkers liggen. En welke kwaliteiten voor een bepaalde functie nodig zijn. Zo wordt het een koud kunstje om de juiste m/v op de juiste plaats te zetten.

4 | Toekomstbestendig maken van de organisatie

Een senior manager gaat volgend jaar met pensioen. Een keyplayer bij IT maakt de overstap naar een andere functie. Strategisch talentmanagement zorgt ervoor dat de kritieke posities in het bedrijf steeds met goede medewerkers ingevuld kunnen worden. Niet alleen op de korte, maar ook op langere termijn.

5 | Verantwoord en duurzaam ondernemen

We steken veel tijd, geld en energie in (maatschappelijk) verantwoord en duurzaam ondernemen. Zonnepanelen op het dak wekken duurzame energie op, eerlijk geteelde koffie in recyclebare bekertjes, de printer in de ban om papierverspilling te voorkomen. De belangrijkste resource – de mensen – wordt hierbij nog wel eens over het hoofd gezien. Talentmanagement vormt een belangrijke factor bij verantwoord en duurzaam ondernemen.

6 | Motivatie verhogen

Mensen zijn het meest gemotiveerd wanneer zij werk doen dat past bij hun talenten, drijfveren en competenties. Wanneer iemand om de juiste plek zit, gaan betrokkenheid, tevredenheid en werkgeluk vrijwel automatisch omhoog.

Kortom: Talentmanagement loont! Mensen functioneren het best, leren het snelst en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat past bij hun talenten. Daarmee is talentmanagement onmisbaar voor iedere organisatie die optimaal wil presteren. 

Aan de slag met talentmanagement in uw organisatie? Neem contact op met Adesso voor de mogelijkheden.

Submitted by Lenneke Brouwers on 02/06/2020 - 14:53